Advertising

GST 101 Past Questions And Answers

Hey, as you may know the Ebonyi State University(Ebsu) year one exam is CBT BASED which means it will be written with computer, and today we will be drop only 11 Past Questions here to practice more use our LEARNIFYHUB Practice code to Practice more on Jetmav.

GST 101 QUESTIONS AND ANSWERS

1: Language and communication differs from each other?
True
False

Advertising

ANS – True
2: Language is used in two forms: spoken and written
True
False

ANS – True

Advertising

3: The following are characteristics of language
Productivity
Duality
Arbitrariness
Discreteness
All of the above

ANS All of the above

4: A characteristics that shows plant human language is patterned in levels or strata is called
Creativity
Duality
Arbitrariness
Discreteness
Flexibility

Advertising

ANS – Duality

5: ——— Is a fundamental properly of language
Functions
Characteristics
Types
Demerits

ANS – Functions

Advertising

6: The following are following of language
Phallic function
Sonic function
Ludic function
Communicative function
All of the above

ANS – All of the above

Advertising

7: The function of language in promoting social interaction and relationships is:
Phallic
Sonic
Ludic
Communicative

ANS – Phallic

8: Human communication is mainly done through language
True
False

ANS – True

9: The use of language to identity things we see, we do and what we conceive in the world is
Phallic function
Sonic function
Identifying function
Ludic function

ANS – Identifying function

10: The use of language for amusement purpose as it is done in some came plays is
Phallic function
Sonic function
Ludic function
None of the above

ANS – Ludic function


11: The use of language for recording facts and speech for future reference and use is
Phallic function
Sonic function
Ludic function
Preservative functions

ANS – Preservative functions

Advertising
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Advertising